Editorial

Η ιδέα της ελεύθερης, πολιτικής και μη, έκφρασης των φοιτητών στη σχολή μας (αλλά και γενικότερα στο χώρο της ακαδημαϊκής κοινότητας) είναι μια έννοια συνυφασμένη με φοιτητικούς αγώνες για δημοκρατικές και φιλελεύθερες διαδικασίες. Δυστυχώς όμως είναι και μια έννοια παρεξηγημένη, η οποία στρεβλώνεται και υποβαθμίζεται στο σημερινό πολιτικό κατεστημένο του ακαδημαϊκού χώρου. Και αυτό διότι δε δίνονται πλέον ευκαιρίες για να ασκηθεί το δικαίωμα αυτό παρά μόνο μέσα από τα όποια περιοριστικά πρίσματα των παρατάξεων (που συγκεντρώνουν απόψεις κάτω από μια κοινή, πολιτική ομπρέλλα), ή παρά μόνο μέσα από την αμεσοδημοκρατική διαδικασία της γενικής συνέλευσης, ενός θεσμού που δυστυχώς μονοπωλείται και πατρονάρεται από παραταξιακές γραμμές και αντιδικίες.

Λαμβάνοντας υπόψη την παραπάνω κατάσταση, η οποία δεν επιτρέπει σε κάποιον που θέλει να εκφράσει ανεξάρτητη γνώμη να την εκφράσει χωρίς καλούπια και συμβιβασμούς, σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε μια (νέα) υλοποίηση πάνω σε μια (παλιά) ιδέα: ένα blog δηλαδή, το οποίο θα στεγάζει το σύνολο των ανεξάρτητων, ελεύθερων απόψεων και ιδεών πάνω στα θέματα της σχολής μας. Ένα blog, που πρωτίστως θα ικανοποιεί τη δική μας ανάγκη (η οποία συναντάται βέβαια σε κάθε ανένταχτο και πολιτικά σκεπτόμενο φοιτητή) να μπορέσουμε εκτός κομματικών περιορισμών και ρουσφετολογικών πρακτικών, να δώσουμε το δικό μας, ‘περιθωριακό’ αν θέλετε, στίγμα σε ένα πολιτικό σύστημα που σε ωθεί να σωπαίνεις, να ανέχεσαι, να συμβιβάζεσαι και πολλές φορές σε αναγκάζει να δίνεις πληρεξούσιο στους ‘επαγγελματίες’ της πολιτικής και του συνδικαλισμού. Η προσπάθεια αυτή σίγουρα δε θα είναι εύκολη, και είναι αμφιβόλου αποδοχής και αποτελέσματος, αλλά σίγουρα θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει, ως ένα πρώτο βήμα για να δημιουργηθεί μια ανεξάρτητη φωνή ενημέρωσης και κριτικής σε όλα αυτά τα θέματα τα οποία μας αφορούν άμεσα αλλά καλύπτονται από τον ξύλινο, πολιτικό λόγο των ‘οργανωμένων’ συναδέλφων μας.

Για αυτό είμαστε έτοιμοι να χαλάσουμε την politically correct αισθητική της οργανωμένης δομής των παρατάξεων με μια ‘αυθαίρετη’ (αλλά επ’ουδενί αυθαίρετης επιχειρηματολογίας) συγκέντρωση σκέψεων, ιδεών και απόψεων για όλα όσα μας αφορούν ∙ με αυθαίρετα πνευματικά οικοδομήματα που θα στέκουν άναρχα μέσα στην οργανωμένη δόμηση της πολιτικής σκηνής. Νιώθουμε ότι είναι καιρός να κρίνουμε (και συνεπώς να κριθούμε) ως ανεξάρτητες οντότητες και όχι ως μονάδες σε έτοιμες πολιτικές πλατφόρμες. Και έχουμε πλέον το χρόνο, την όρεξη και το θράσος να το πράξουμε.

Σας καλούμε, όλους όσους συμμερίζεστε (έστω και στο ελάχιστο) αυτή την προοπτική έκφρασης, να συμπλεύσετε μαζί μας.

Τα μέλη της Αυθαίρετης Δόμησης

ΠΡΟΣΟΧΗ

Σε περίπτωση που θέλετε να συμμετάσχετε στην προσπάθεια ή γενικότερα να επικοινωνήσετε μαζί μας, το e-mail μας είναι: authairetoi@hotmail.κομ

2 Σχόλια

  1. kαλησπέρα σας , έχω γραμμένο στό μαιλ μου ένα άρθρο μέ τίτλο : ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (ΗΤΟΙ ΤΟ ΤΕΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. ΩΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΛΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ)
    αν θέλετε καί σάς ένδιαφέρει μπορώ νά σάς τό στείλω (4 μαιλ είναι)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: