Που να σας ανοίξουν το κεφάλι

Περπατώ εις την Αθήνα όταν ο λύκος δεν είν’ εδώ.

Και πάω να πάρω κάτι φάρμακα. Μπαίνω στο πρώτο φαρμακείο που βρίσκω. Ρωτάω πως να κάνω εφαρμογή του φαρμάκου και μου λένε άλλα αντί άλλων. Το ίδιο και στο επόμενο φαρμακείο.

Πάω σε κάποια εκδήλωση και καθώς είναι μακριά και αργά το βράδυ, παίρνω ταξί. Ο ταξιτζής αγνοεί που είναι η οδός/ η στάση του τραμ / η περιοχή γενικότερα. Μου λέει να τον πάω εγώ. Και αυτός και οι δύο επόμενοι.

Στην εθνική κορίνθου πατρών (και όχι μόνο εκεί), ουκ ολίγες φορές μας κλείνουν με το φορτηγό διάφοροι φορτηγατζήδες γιατί έτσι γουστάρουν.

Το συμβόλαιο για το σπίτι το κοιτά και το ξανακοιτά ο συμβολαιογράφος μας. Προσπαθεί να καταλάβει τί έγραψε και αν έχει ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ νόημα αυτό που έγραψε.

Και αναρωτιέμαι, όλοι αυτοί οι άκυροι,

 ο φαρμακοποιός που δεν είναι τίποτα άλλο παρά πωλητής με ποδιά γιατρού (στην καλύτερη των περιπτώσεων!)

ο ταρίφας με το χρέπι, που δεν ξέρει τους δρόμους, που καπνίζει μέσα στο αυτοκίνητο, μπορεί να βρωμάει, που να μην έχει επαφή με τον δρόμο είτε λόγω ωρών είτε λόγω ποτών.

ο φορτηγατζής ο βασιλιάς των δρόμων και των κρασπέδων με φαινόμενα πιο επικίνδυνα από αυτά του ταρίφα

ο συμβολαιογράφος που «κληρονόμησε» τα συμβόλαια κάποιου

και διάφοροι άλλοι της συνομοταξίας,

τί ΣΚΑΤΑ σχέση έχουν με τους μηχανικούς και μας βάζουν στο ίδιο καζάνι για τα κλειστά επαγγέλματα;

Και πάνω απ’όλα, αυτό το πανηγύρι που το λένε κυβέρνηση, πως τους φαίνεται λογικό να χάνονται όλοι οι φόροι όταν θα κόβουμε ότι μας γουστάρει; Για πλάκα δλδ , αν ποτέ σπάσουν την κατώτατη αμοιβή (επίσημα), η πρώτη απόδειξη που θα κόψω θα είναι για 0,01 ΕΥΡΩ. Ετσι, για πλάκα.

Μα ηλίθιοι τελείως.

3 Σχόλια

  1. Ακριβώς για αυτό ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε.

  2. Το editorial του ΤΕΕ

    Click to access 2612_GNWMH.pdf


    Το κόστος της κατασκευής ανεβαίνει από τα υπερκέρδη στα δομικά υλικά, αλλά τους φταίει η ελάχιστη αμοιβή των μηχανικών.

  3. Κακούς ταξιτζήδες, κακούς φαρμακοποιούς, κακούς συμβολαιογράφους μπορείς να βρεις με την ίδια συχνότητα που βρίσκεις και κακούς μηχανικούς (δεν εξετάζω καν τα αίτια που υπάρχουν κακοί επαγγελματίες και επιστήμονες – τι στόχο έχει η εκπαίδευση σήμερα, ποιος κάνει κουμάντο, τι ρόλο καλούνται να παίξουν οι αυριανοί εργαζόμενοι και με τι όρους…). Και δε μπορώ να φανταστώ πώς η απελευθέρωση των «κλειστών» επαγγελμάτων θα επιλύσει αυτό το πρόβλημα (αν μπορεί κάποιος ας με διαφωτίσει). Αλλά αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι η επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους είναι ΚΑΘΟΛΙΚΗ (ανεξαρτήτως κλάδου) και για άλλη μια φορά ξεμπροστιάζονται πολιτικές δυνάμεις που καθυσηχάζουν τους φοιτητές του πολυτεχνείου και δη τους πολιτικούς μηχανικούς ότι κάπως θα τη βολέψουν.. Τέρμα πια στις συντεχνιακές αντιλήψεις. Απαιτείται ΣΥΝΟΛΙΚΗ απάντηση πριν οδηγηθούμε στην εξαθλίωση…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: