www.MQN.gr : Το νέο, ανεξάρτητο portal της σχολής Πολιτικών Μηχανικών Ε.Μ.Π

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η ιδέα είχε περάσει από το μυαλό αρκετών από εμάς, όλων όσων, κορεσμένοι από τα πολύχρωμα fora των παρατάξεων, αναρωτιόντουσαν αυτό το «γιατί να μην έχει και η σχολή μας ένα μεγάλο, ανεξάρτητο forum». Ένα forum που θα προσπερνούσε τη λογική του ‘παραταξιακού’, θα ένωνε το διαπαραταξιακό διάλογο και την ανεξάρτητη κριτική, σχηματίζοντας ένα ενιαίο σύνολο ενημέρωσης και συζήτησης των φοιτητών. Αρκετές από τις άλλες σχολές του Πολυτεχνείου, άλλωστε, έχουν τέτοια fora, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα έκφρασης πέρα από την αγκαλιά κάποιου συγκεκριμένου πολιτικού χώρου. Αν και η Αυθαίρετη Δόμηση έχει διαφορετικό χαρακτήρα και ρέπει περισσότερο προς την αρθρογραφία που εκφράζει προβληματισμό για θέματα της σχολής, κριτική προς τις παρατάξεις και σάτιρα των καταστάσεων, το θέμα ενός ενιαίου, μεγάλου portal αναφερόταν ενίοτε και μέσα από άρθρα των μελών της.

Αυτή η ιδέα λοιπόν, είχε απασχολήσει φευγαλέα το μυαλό πολλών. Ωστόσο, διάφοροι λόγοι συνέτρεξαν στο να μην πραγματοποιηθεί. Μέχρι τώρα.

Τώρα υπάρχουν πλέον οι ευνοϊκές συνθήκες, υπάρχουν άτομα με κοινές ανησυχίες και (το σημαντικότερο) όρεξη και μεράκι να δημιουργήσουν κάτι αντίστοιχο, υπάρχει κόσμος που στηρίζει την προσπάθεια, υπάρχουν όλοι εκείνοι οι παράγοντες που οδηγούν στην υλοποίηση αυτής της ιδέας. Και η υλοποίηση αυτή έρχεται με το όνομα www.MQN.gr , ένα site που φιλοδοξεί να γίνει το μεγάλο portal της σχολής Πολιτικών Μηχανικών. Ένα forum που θα ενώνει διαπαραταξιακές και ανεξάρτητες φωνές, που θα αποτελεί το κύριο βήμα σφαιρικής, πολύπλευρης ενημέρωσης για ζητήματα σχολής, που θα στεγάζει το σύνολο του βοηθητικού εκπαιδευτικού υλικού, απαλλαγμένο από την ανταποδοτική λογική που του προσδίδουν οι παρατάξεις. Η προσπάθεια αυτή στηρίζεται σε μία μεγάλη, ικανότατη ομάδα συναδέλφων από όλα τα έτη, στην οποία, βέβαια, συμμετέχουν και πολλά από τα μέλη της Αυθαίρετης Δόμησης (οπότε μην απορήσετε αν δείτε τα ψευδώνυμά μας να γυροφέρνουν στο νέο site :P).

Ως μέλη της Αυθαίρετης Δόμησης αλλά (σημαντικότερα) ως φοιτητές της σχολής Π.Μ, θα στηρίξουμε έμπρακτα αυτή την προσπάθεια. Θα είμαστε δίπλα σε κάθε στάδιο εξέλιξης του νέου αυτού portal, μέχρι να γίνει αυτό που όλοι περιμέναμε τόσο καιρό. Γιατί κάποια πράγματα πρέπει να γίνονται από όλους τους φοιτητές για όλους τους φοιτητές.

Στην προσπάθεια αυτή βέβαια, ελπίζουμε να έχουμε συνεργάτες τις ίδιες τις παρατάξεις, οι οποίες με την ανάπτυξη των πολιτκών τους θέσεων θα βοηθήσουν στη συνδιαμόρφωση μιας σφαιρικής εικόνας για τα ζητήματα της σχολής. Ελπίζουμε βέβαια να μη μας αντιμετωπίσουν καχύποπτα και απαξιωτικά, αγκυλωμένες στη μικροκομματική λογική που επιβάλλει την εχθρότητα απέναντι στο οικουμενικό και θέλει την ενημέρωση και τη συζήτηση εγκλωβισμένα σε πολιτικά καλούπια. Ευελπιστούμε ότι θα έχουν τη διάθεση και την διορατικότητα να συνεργαστούν μαζί μας, προκειμένου να προωθήσουμε μέσω του καθολικού πλέον portal τα ζητήματα που αφορούν στους φοιτητές. Εν τέλει, ένα ενιαίο μέσο μόνο να βοηθήσει μπορεί στο συντονισμό των δράσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές.

Πρωτίστως βέβαια χρειάζεται και η συνδρομή όλων μας προκειμένου να γίνει το MQN όσο μπορεί καλύτερο. Η λογική του site βασίζεται στη διαμόρφωση και τη βοήθεια από όποιον φοιτητή επιθυμεί να συνδράμει, και απευθύνεται στο σύνολο των φοιτητών.

Κάπου εδώ σταματάω να πλατειάζω και παραθέτω το καλωσόρισμα του νέου forum, το οποίο και είναι ενδεικτικό του ύφους, του ήθους και των στόχων της προσπάθειας αυτής:

Σας καλωσορίζουμε σε μια νέα προσπάθεια που φιλοδοξεί να γίνει η ηλεκτρονική ‘Πύλη’ των φοιτητών της σχολής Πολιτικών Μηχανικών Ε.Μ.Π. Ένα νέο portal που έχει ως στόχο να γίνει το κέντρο ηλεκτρονικής επικοινωνίας μεταξύ των φοιτητών (αλλά και των καθηγητών) της σχολής, στο οποίο να συζητούνται όλα τα σχετικά με τη σχολή και οχι μόνο θέματα και στο οποίο να συγκεντρώνεται από τους ίδιους τους φοιτητές το σύνολο του βοηθητικού υλικού (παλιά θέματα, ασκήσεις, διαρρύθμιση μαθημάτων, διδακτέα ύλη) για τα μαθήματα της σχολής.
Το
portal αυτό διαφέρει από άλλες παρόμοιες προσπάθειες που υπάρχουν στα πλαίσια της σχολής μας, καθώς δεν έχει τον χαρακτήρα του site μιας παράταξης ή ενός σχήματος, άλλα τον χαρακτήρα ενός ευρύτερου χώρου ελεύθερης έκφρασης, συζήτησης, ενημέρωσης από τους ίδιους τους φοιτητές, ενός χώρου που θα εμπλουτίζεται από τα ίδια τα μέλη του. Ευελπιστούμε, με αυτό τον τρόπο, να απομακρύνουμε τη διαδικασία της ενημέρωσης και της βοήθειας για μαθήματα από την ‘ανταποδοτική’ πελατειακή, λογική που της έχουν προσδώσει οι παρατάξεις και να δημιουργήσουμε ένα μέσο ενημέρωσης, ένα μέσο διαλόγου, στο οποίο θα μπορούν να συνδράμουν όλοι, ξεφεύγοντας από την αγκύλωση που δημιουργεί ένα εξ’ ορισμού παραταξιακό site. Ελπίζουμε στην δημιουργία ενός πολυσυλλεκτικού portal, που θα απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές, που θα δίνει σημασία στην ζωντάνια του Φοιτητικού Συλλόγου, που θα δώσει νέο αέρα στον online διάλογο μεταξύ των φοιτητών και κυρίως που δεν θα έχει τον ρόλο ενός παραταξιακού εργαλείου.
Η προσπάθειά αυτή, συνεπώς, απαιτεί τη συμμετοχή όλων των φοιτητών των Π.Μ. και χρειάζεται τη δική σας βοήθεια ώστε να εξελιχθεί. Σας καλούμε λοιπόν, να στηρίξετε το
portal, συμμετέχοντας στα θέματα συζήτησης, καταθέτοντας τους προβληματισμούς σας και προτείνοντας βελτιώσεις, αλλά και ανεβάζοντας παλιά θέματα, ασκήσεις και σημειώσεις και γράφοντας τη διδακτέα ύλη στα μαθήματα που παρακολουθείτε. Είναι στο χέρι όλων μας να δημιουργήσουμε ένα καθολικό μέσο ενημέρωσης, το οποίο να λειτουργεί με τη βοήθεια όλων και να απευθύνεται σε όλους και το οποίο να μπορεί να αποτελέσει το ενιαίο βήμα για συζήτηση και προβληματισμό γύρω από το σύνολο των θεμάτων που αφορούν στη σχολή. Σας καλούμε να έρθετε μαζί μας, για να πάμε τη σχολή μας ένα βήμα μπροστά.

5 Σχόλια

  1. Τι λες τώρα! ΕΥΓΕ!!!! Καλοί μου άνθρωποι!

  2. Να τονίσω πως το mqn.gr δεν έχει καμία διαφήμιση και δεν έχει κανένα κερδοσκοπικό σκοπό. Για την ακρίβεια, έχουμε δώσει από την τσέπη μας, λίγα βέβαια, καθώς, δόξα τω θεώ (τρόπος του λέγειν!) είμαστε κάμποσοι!!!
    Αυτονόητο πως και η Αυθαίρετη Δόμηση δεν έχει κανέναν κερδοσκοπικό σκοπό…

  3. Ανεξάρτητα από το τι μπορεί να διαδίδουν όσοι μας βλέπουν…ανταγωνιστικά, όσοι δηλαδή επιμένουν να βλέπουν τα πράγματα με τη μικροκομματική τους λογική.

  4. Είναι ντροπή για όλα τα φόρουμ των πολιτικών μηχανικών που με έχουν αποκλείσει επειδή τόλμησα ως μη μηχανικός να ερευνήσω την αντισεισμική τεχνολογία των κατασκευών. Η πλάκα είναι ότι έχω επιστημονικές δημοσιεύσεις σε παγκόσμια περιοδικά με κριτές και παγκόσμια αναγνώριση από μεγάλους καθηγητές της αντισεισμικής τεχνολογίας των κατασκευών. https://www.researchgate.net/profile/Ioannis-Lymperis
    https://www.scirp.org/journal/paperinformation.aspx?paperid=59888

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: