Η Σαπουνόπερα των Πολιτικών Μηχανικών, Επεισόδιο 1ο

“Ένα συγκλονιστικό συναισθηματικό έπος.”

Νίκος Δανίκας, ΤΑ ΝΕΑ

‘Μια ιστορία αγάπης, έρωτα, πάθους που καθηλώνει κάθε σχετικό αλλά και άσχετο με τις σπουδές πάνω σε τεχνικά επαγγέλματα’

Ελευθέριος Κριτικός ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

‘Αυτό δεν είναι μια απλή σαπουνόπερα, όπως πολλοί νομίζουν. Αυτό είναι ένα μνημειώδες έργο περιοδικής κουλτούρας. Είναι μια Σπουδή πάνω στα πολύπλοκα ανθρώπινα συναισθήματα και στο πως ριζώνουν αυτά μέσα στην εύθραυστη, ανθρώπινη ψυχή’

Ανέστης Αζούρος ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ LE CINEMA ET LA CINEMATOGRAPHIE GRECQUE MODERNE

‘Πιστεύω ότι ο αγαπητός συνέλλην merde_conserve με το Έργο του το Πνευματικόν Αυτό, έθεσε νέα επίπεδα σε αυτό που καλούμε Ελληνικό Πολιτισμό’

Αγησίλαος Πατατακός Η ΕΣΤΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Βυθιστείτε και εσείς, αγαπητοί αναγνώστες, στον πλούτο των τόσο αντιφατικών αλλά και συμπληρωματικών συναισθημάτων που πλημμυρίζουν τους νέους της σχολής μας. Πάθη, έρωτες, αγάπες, σιρόπια, μέλια αλλά και μίση, απογοητεύσεις, ματαιοδοξία, κόμπλεξ, δογματισμοί, κρυφά παιδικά τραύματα παντρεύονται και συμπλέκονται δημιουργώντας τις πολυσχιδείς προσωπικότητες που αποτελούν τους ήρωες αυτού του έργου. Ήρωες με σθένος αλλά και με δειλία, ήρωες με επιθυμίες και ματαιοδοξία σε ένα σκληρό κόσμο που δε χαρίζεται, ήρωες που έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους και φιλοδοξούν να την απολαύσουν όσο πιο πολύ γίνεται. Ερευνήστε και ανακαλύψτε τις πλούσιες προσωπικότητές τους, ζηλέψτε τα αχαλίνωτα πάθη τους, νιώστε την απαγορευμένη απόλαυση από τις ίντριγκες και τα ρωμαϊκά τους όργια και φοβηθείτε από τα απόλυτα μίση τους.

Πρόσωπα:

Χόσε Αρμάντο Ο φιλόδοξος πολιτικά ανερχόμενος νέος της σχολής. Βαθιά χωμένος στα πολύπλοκα πολιτικά κυκλώματα, οπορτουνιστής του κερατά, με μια δίψα για έδρανα και ένα τουπέ αρχηγού. Ένας φέρελπις συνδικαλιστής που δε θα χάσει ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τα βύσματά του για να επιβάλλει τις διεστραμμένες του ορέξεις πάνω στον ανύποπτο ράντομ κόσμο της σχολής. Του αρέσουν τα φαρδιά κότερα, τα γρήγορα αυτοκίνητα και οι πλαστικές γυναίκες.

Τσε Ο αντιδραστικός, ανεξάρτητος αριστερός της σχολής. Δε ξέρει για τι ακριβώς παλεύει, αλλά σίγουρα παλεύει με πάθος για αυτό. Κρύβει την πολιτική του ημιμάθεια πίσω από κλισέ επαναλαμβανόμενες εκφράσεις, πουλάει εναλλακτική μούρη με τα στριφτά και τα σταράκια του και εκτονώνει την πολιτική του εφηβεία μέσα από ατέρμονους θερμούς διαλόγους με ενδοαριστερούς αντιπάλους. Το άρωμα της επανάστασης (ακόμα και χωρίς αιτία) είναι γλυκό, και ο Τσε το έχει γευτεί πιο πολύ από όλους.

Χουάνες Ο Χουάνες είναι ένα ακόμη μεγάλο και ανερχόμενο στέλεχος στη μεγαλύτερη παράταξη της σχολής. Παρά το γεγονός ότι μοιράζεται τις ίδιες πολιτικές φιλοδοξίες με το Χόσε Αρμάντο, η φύση έχει προικίσει τον Χουάνες με άλλες αρετές: να είναι καταδεκτικός σε ότι του λένε οι ανώτεροι, να μπορεί να τρέχει γρήγορα, να βρίσκεται παντού, και να γίνεται πρακτικός στους άλλους. Ο άοσμος, άχρωμος και άγευστος Χουάνες λοιπόν, είναι η μηχανή εφαρμογής της πολιτικής του Χόσε Αρμάντο, ένα ακόμη πιόνι στο πολιτικό παιχνίδι των μεγάλων κεφαλιών. Ή μήπως δεν είναι έτσι τα πράγματα;

Μαρία Χοακίνα Η Μαρία Χοακίνα είναι ένα λαμπρό παράδειγμα αριστερής κορασίδας. Έχοντας γνωρίσει την πιο συγκροτημένη και πιο οργανωμένη πλευρά της σιδηράς αριστεράς στα 15 της, η Μαρία Χοακίνα έχει ανατραφεί σα γεννίτσαρος με τη ριζοσπαστική ιδεολογία, με την ανάγκη για λαϊκή πάλη και την πίστη στο Κόμμα. Φανατισμένη με την ιδεολογία της, μεγαλωμένη ανάμεσα στο Μαρξ και στο Λένιν και ιδιαίτερα δραστήρια στα πολιτικά δρώμενα, η Μαρία Χοακίνα έχει το μυαλό της μόνο στην κόκκινη πλευρά της πολιτικής παλέτας. Αρέσκεται δε ιδιαίτερα στο να κάνει ειρωνικά και επικριτικά σχόλια για όλα τα άλλα χρώματα.

1o Επεισόδιο

Ο Χόσε Αρμάντο ονειρευόταν ότι άγγιζε λάγνα τη δερμάτινη υπουργική καρέκλα όταν ένας μονότονος ήχος σκόρπισε την πολιτική του νιρβάνα στον αέρα. Αλαφιασμένος, σηκώθηκε γρήγορα από το υπέρδιπλο κρεβάτι για να δει ποιος τον πήρε τηλέφωνο, ξυπνώντας τον από ένα τόσο ωραίο ερωτικό όνειρο (και μια πιθανή ονείρωξη). Στο τηλέφωνο ήταν ο Χουάνες, ο (πρακτικός) επίσημος βοηθός της παράταξης.

«Χοσέ, τι γίνεται; Πρέπει να περάσεις γρήγορα από τη σχολή γιατί έχει παιχτεί μαλακία με τα τραπεζάκια μας…»

«Τι έγινε Χουάνες; Ελπίζω να μη…»

«Τα σπάσανε όλα Χοσέ», ακούστηκε η βουρκωμένη καστράτεια φωνή του Χουάνες από το τηλέφωνο, «τα σπάσανε όλα τα ρεμάλια οι αναρχ…»

«Τι;; Ελπίζω να μου κάνεις πλάκα Χουάνες! Αυτά τα τραπεζάκια ήταν το παν για την παράταξή μας!» Άκουσε τη φωνή του να τρεμοπαίζει αγχωμένη κάτω από το βάρος των γεγονότων που δε μπορούσε να προλάβει. Αυτά τα τραπεζάκια, σκέφτηκε, ήταν το παν και για τη δική μου πολιτική ανέλιξη. Μια ανέλιξη που εμποδιζόταν συνέχεια από μαυροφορεμένους δάκτυλους.. Καταραμένοι αναρχικοί! Πόσο σας μισώ!

Δεν πρόλαβαν να περάσουν ούτε 20 λεπτά και η ασημί Mercedes ξεπρόβαλλε γκαζωμένη μέσα από την επιβλητική πόρτα του Πολυτεχνείου. Μόλις το γκλαμουράτο όχημα σταμάτησε, ένας νευρικός και κατσούφης Χοσέ ξεπετάχτηκε και έτρεξε προς τα κτίρια των Πολιτικών Μηχανικών. Μπαίνοντας μέσα, τα μάτια του αντικρύσαν το αποτρόπαιο θέαμα: Παντού σπασμένα τραπεζάκια, σκισμένες αφίσες, χαρτιά πεταμένα κατάχαμα. Παιδία να κλαίνε σπαρακτικά ζητώντας λίγη από την απολεσθείσα μητρική φροντίδα. Στον τοίχο κάτι πιτσιλιές από αίμα, φλέμα, σπέρμα.

«Ώ Θεέ μου…» τα μάτια του βούρκωσαν στο θέαμα «ω θεέ μου…Τι φρίκη….Τι φρίκη»

Δάκρυα κύλησαν από τα metrosexual φροντισμένα του βλέφαρα και έπεσαν πάνω στη Lacoste μπλούζα του.

«Δεν είναι δυνατόν» αναφώνησε…το φρικτό θέαμα των απομειναριών από τα πάλαι ποτέ ακμαία και γεμάτα τρεντόκοσμο τραπεζάκια της Διαπλεκόμενης Απολιτίκ Παράταξης θα έμενε για πάντα χαραγμένο στο μυαλό του.

«Δεν είναι δυνατόν Χουάνες. Κατέστρεψαν τα τραπεζάκια μας!» αναφώνησε βουρκωμένος ο Χοσέ. Στη φωνή του διακρινόταν όμως και μια υποβόσκουσα οργή, η οποία μεγάλωνε όσο περνούσαν τα λεπτά. Προς το παρόν όμως μπορούσε να την ελέγξει.

«Ω ναι, Χοσέ. Κοίτα το φρικτό θέαμα. Κατέστρεψαν τα τραπεζάκια μας», απάντησε εμπνευσμένα (σαπουνόπερα είναι, τι περιμένετε;) ο Χουάνες.

«Χουάνες, φίλε μου, μήπως γνωρίζεις ποιοι κατέστρεψαν τα τραπεζάκια μας;»

«Πιθανόν να είναι οι αναρχικοί αυτοί που βιαιοπράγησαν και κατέστρεψαν τα τραπεζάκια μας Χοσέ. Βέβαια, έγινε πολύ πρωί και δεν καθόταν κανείς εδώ για να τους δει, αλλά δεν υπήρχαν ούτε και αυτά τα συνήθη φεϊ-βολάν με τα επαναστατικά μυνήματα, οπότε δε μπορούμε να ξέρουμε σίγουρα ακόμα.»

«Είμαστε σίγουροι, Χουάνες, ότι δεν ήταν κάποιοι πολιτικοί, δόλιοι αντίπαλοι που μας έπληξαν τόσο βαριά; Είμαστε σίγουροι ότι αυτή η βάναυση επίθεση δεν οφείλεται στο Επίμονο Αντιδραστικό Αριστερίστικο Κιν…»

«Συνάδελφε, εμείς δε θα μπαίναμε στον κόπο να σπαταλήσουμε δυνάμεις για κάτι τόσο ποταπό όσο αυτό. Τις δυνάμεις μας τις κρατάμε για την ανατροπή της αστικής τάξης». Η δυνατή, ντόμπρα φωνή του Τσε που μόλις είχε μπει από την είσοδο. «Για πρόσεχε λοιπόν τα λόγια σου, και μη μιλάς αν δε ξέρεις». Το βαρύ βήμα από τα δερμάτινα, μαύρα σταράκια (νέα, συλλεκτική έκδοση 2007) αντήχησε στο χώρο για μια στιγμή, και έπειτα πνίγηκε από τις φωνές και το κλάμα των αλαφιασμένων πολιτικών αντιπάλων που μάζευαν τα αποκαΐδια.

«Πρόσεξε, Τσε, γιατί ξέρεις και εσύ ότι δεν είσαι τελείως αθώος. Το θυμάμαι σα χθες όταν μας τραμπούκιζες μαζί με τον Ούγκο στη Γενική Συνέλευση…»

«Το τραμπουκιλίκι σας άξιζε τότε, και το ξέρεις καλά, Αρμάντο. Και αυτό εδώ σας άξιζε εδώ που τα λέμε, αλλά σε διαβεβαιώνω πως δεν το κάναμε εμείς. Δεν καταστρέψαμε εμείς τα τραπεζάκια σας Χοσέ» Τα λόγια του Τσε ήταν βαριά και αποφασιστικά. Ίσως να εκνεύριζαν και άλλο τους ήδη συγχυσμένους νέους της αντίπαλης παράταξης, αλλά δεν τον ένοιαζε. Σήμερα το πρωϊ ένιωθε ιδιαίτερα επαναστάτης, και αυτό εξάλλου το διατρανούσε περήφανα η Eastpak Che Guevara Limited Edition ™ τσάντα του.

Ο Χοσέ τράβηξε απότομα το σιέλ, Gap πουκάμισο του Χουάνες. «Χουάνες, κράτησε με, γιατί δε ξέρω τι θα…»

Ο Τσε έφυγε περπατώντας αργά και προκλητικά, ενώ παράλληλα κάπνιζε με πάθος το στριφτό του. Δεν είχε εξάλλου καιρό για άλλες επουσιώδεις κόντρες. Τον περίμενε η Επανάσταση.

Η ώρα περνούσε, και οι κομψοί νέοι της παράταξης δούλευαν επίμονα για να διορθώσουν τη ζημιά. Το ηθικό τους μπορεί να ήταν χαμηλό, αλλά η οργή τους να βρουν τους υπαίτιους και να τους τιμωρήσουν με το ίδιο νόμισμα ήταν στα ύψη. Ο Χοσέ Αρμάντο κατάλαβε ότι θα έπρεπε σύντομα να γίνει μια συνέλευση των συντρόφων του ώστε να αποφασισθούν τα πρώτα μέτρα αντίδρασης. «Χουάνες», είπε στον Χουάνες ,«θα πρέπει να συζητήσουμε όλοι για το πώς θα αντιδράσουμε απέναντι σε αυτή την προκλητική ενέργεια. Τρέξε σε παρακαλώ γοργά στα άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της παράταξής μας και κανόνισε μια συνάντηση όσο εγώ θα επιβλέπω την αποκατάσταση των κατεστραμμένων μας τραπεζιών.»

Ο Χουάνες έτρεξε γεμάτος ικανοποίηση και χαρά, φουσκωμένος από υπερηφάνια, νιώθοντας πλήρης ως προσωπικότητα, πλημμυρισμένος από συναισθήματα ηδονής και ευεξίας, που ήταν το παιδί για όλες τις δουλειές του Χοσέ. Ο Χοσέ επέστρεψε στην τόσο απαιτητική δουλειά του, όταν ξαφνικά σπρώχτηκε με δύναμη από κάποιον δίπλα του. Ο κόσμος ήταν πάρα πολύς, καθώς οι φοιτητές συνέρρεαν στη σχολή, και ήταν λογικό να σπρώχνονταν όλοι μεταξύ τους, αλλά δεδομένου του ήδη καλπάζοντος εκνευρισμού του από το πρωϊ, ο Χοσέ δε θα το άφηνε να περάσει έτσι. Γύρισε αμέσως και ξεστόμισε πολλά βαριά βρισίδια, αλλά το πρόσωπο που είδε να τον κοιτάζει έτοιμο να απαντήσει στις προσβολές τον έκανε να μείνει μαλάκ… εεε να μείνει αποσβολωμένος.

Ήταν το πιο όμορφο πρόσωπο που είχε δει στη ζωή του.

Πόσα ποίηματα να μπορούσες άραγε να δημιουργήσεις για αυτό; Πόσες νουβέλες και πόσα δοκίμια να έφτιαχνες για να εξυμνήσεις την ομορφία του; Με πόσους δεκάδες στίχους και με ποια μελωδία να προσπαθούσες να αγγίξεις έστω και στο ελάχιστο την τελειότητα του;

Ο Χοσέ κοιτούσε σαστισμένος, καθώς η Μαρία Χοακίνα ετοιμαζόταν να ανοίξει τα υπέροχα, χαριτωμένα χειλάκια της και να ξεστομίσει γαμωσταυρίδια. «Άντε ρε μαλάκα δεξιέ νεόπλουτε, νεοφιλελεύθερε του κερατά, που κάθεσαι και χάσκεις μες τη μέση του διαδρόμου κοιτώντας φαλλοκρατικά τους κώλους των χαζογκόμενων που έχετε στην παράταξή σας, και μπλαμπλαμπλα»

Όσες ύβρεις και αν άκουγε ο Χοσέ, το μόνο που έμενε ήταν μια μουσική, μια μελωδία στα αυτιά του. Τι υπέροχη φωνή που είχε αυτό το πλάσμα. Και τι θάρρος να μιλάει τόσο άμεσα, τόσο ανεπιτήδευτα. Μια τέτοια, δυναμική γυναίκα πάντα ονειρευόμουν να έχω δίπλα μου καθώς θα ανέβαινα ένα-ένα τα σκαλιά προς την εξουσία, σκέφτηκε. Και τώρα επιτέλους τη βρήκα.

Ο Χοσέ την κοίταξε για ακόμα μια φορά με το χαμένο βλέμμα του. Ιδρώτας κυλούσε από το μέτωπό του, και του χαλούσε την εικόνα του άνετου ζεν-πρεμιέ που τόσο πάσχιζε να φτιάξει όταν έριχνε γκόμενες. Το μόνο που μπόρεσε να πει ήταν:

«Συγγνώμη…εεε…συγγνώμη. Πάμε για…ξέρεις…γιααα…καφέ κάποια φορά;»

Τα επόμενα εξίσου ισχυρά γαμωσταυρίδια που ακολούθησαν ως απάντηση ήταν πάλι μουσική για τα αυτιά του, αλλά τουλάχιστον αυτή τη φορά κατάλαβε ότι μάλλον τα όργανα δεν έπαιζαν τη μελωδία που θα ήθελε.

Μη χάσετε το επόμενο επεισόδιο της σαπουνόπερας των Πολιτικών Μηχανικών! Οι απεγνωσμένες προσπάθειες του Χοσέ να προσεγγίσει την αρνητικά προδιατεθειμένη Μαρία Χοακίνα. Πως θα αντιδράσει άραγε η όμορφη αριστερή κορασίδα; Επίσης, η λύση στο μυστήριο της τεράστιας καταστροφής των τραπεζακίων. Ποιος άραγε να κρύβεται πίσω από το ειδεχθές έγκλημα; Αυτά, μαζί με πολλά νέα πρόσωπα, στο επόμενο επεισόδιο της σαπουνόπερας των Πολιτικών Μηχανικών, το οποίο θα δημοσιευθεί σε 2 εβδομάδες!

7 Σχόλια

 1. κατι τετοια κειμενα μπαινουν στα blogs και θελουν να τα μαζεψουν με νομους και αηδιες.αντε με το καλο να δουμε και σε 2 εβδομαδες το 2ο..!

 2. Ε Θανάσηηηηηη, γίναμε και σαπουνόπερα! ρε μερντε τον ανεξάρτητο καμμένο φοιτητάκο γιατί τον αφήνεις στην απ έξω?
  Εχουμε και εμείς τις ανωμαλίες μας να σατιρίσεις..

 3. Χαχαχαχααχχχα, merde έγραψες! Έπεσα κάτω από τα γέλια! Αναμένουμε τη συνέχεια με κομμένη ανάσα!

 4. Μην ανησυχείς και η κακή πλευρά του ανεξάρτητου έχει την τιμητική της. Θα σατιριστεί ανηλεώς. Θα βγουν στην επιφάνεια όλες οι φοβίες, όλα τα κόμπλεξ ερασιτεχνικής ασχολήσεως με τα κοινά, όλες οι φιλοδοξίες παράλληλης εξωθεσμικής ανέλιξης, ώστε να γίνει η μεγάλη ανεξάρτητη φίρμα. Ό,τι μας διακατέχει όλους εμάς τους γραφικούς δηλαδή (εκτός της λαϊκής γωνιάς που την διακατέχει η βαρεμάρα και το ξύσιμο xD).

 5. vale pio poly hoakina mastora!!!
  looooool
  ti allo 8a akoysoume!

 6. το καλό με αυτό το σήριαλ, είναι ότι μπορεί να παιχτεί και σε άλλες «χώρες», όπως τα περισσότερα σήριαλ…σε όλες τις σχολές τα πράγματα είναι τα ίδια.Ο τίτλος αλλάζει

 7. E δεν μπορώ να μην γράψω μια απ’ τα ίδια! Είναι Γ Α Μ Ά Τ Ο!!! Κορυφαίο!!!
  Αν και οι 2 εβδομάδες έχουν περάσει, δικαιολογείσαι λόγω MQN.gr…!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: