Περί…διαφημίσεων σε forum

Αυτή η ανακοίνωση σχετίζεται με το topic ενημέρωσης για το blog της Α.Δ. στο forum της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ της σχολής μας, και τα όσα αναφέρθηκαν σε αυτό. Δε θέλουμε να δώσουμε έκταση στο θέμα, αλλά θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τις απόψεις και τη δική μας επιχειρηματολογία, προκειμένου να μπορεί ο κόσμος να ζυγίσει και τις δύο πλευρές και να κρίνει αναλόγως. Δυστυχώς, δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα πλέον από το forum της ΔΑΠ, διότι το θέμα έχει κλειδωθεί, και διότι όπως πληροφορηθήκαμε, ‘οποιαδήποτε συνέχεια αυτού στο forum θα οδηγήσει σε κυρώσεις (;)’, οπότε επιλέγουμε τη δική μας πλευρά (στην οποία βέβαια τα σχόλια μένουν ανοιχτά, για να απαντήσει οποιοσδήποτε).

Η επιθυμία μας ήταν να κοινοποιήσουμε την προσπάθεια για αυτό το blog σε όσο γίνεται μεγαλύτερο μέρος του κόσμου της σχολής. Αυτό θα γινόταν τόσο μέσα στη σχολή, όσο και στις online εκφάνσεις της, δηλαδή τα forums στα οποία συνδιαλέγονται οι φοιτητές. Δυστυχώς, εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα, όπως στους Ηλεκτρολόγους, να ενημερωνόμαστε για τρέχοντα θέματα σχολής και να συζητάμε σε forum μη παραταξιακό, το οποίο να απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές, αλλά έχουμε τους διάφορους παραταξιακούς αντικαταστάτες αυτού (τα οποία προφανώς έχουν κάποια πολιτικά κίνητρα πίσω τους). Συνεπώς, απευθυνθήκαμε στα παραπάνω μέσα προκειμένου να δημοσιοποιήσουμε την προσπάθεια. Από εκεί και πέρα αρχίσε ο…διάλογος στο forum της ΔΑΠ.

Κατηγορηθήκαμε λοιπόν για αναίσχυντη διαφήμιση στο site της ΔΑΠ. Κατηγορηθήκαμε ότι ξεπεράσαμε τα ‘όρια δεοντολογίας’ με τα post ενημέρωσης για τα άρθρα μας. Ίσως αυτή η ενημέρωση (η οποία ωστόσο δεν έγινε ποτέ) να ήταν ένα ‘προκλητικό’ βήμα για τη ΔΑΠ. Θα ήταν, βέβαια, μια ενημέρωση για άρθα που δεν αφορούν τις παρατάξεις (όπως πχ κάποια σατιρικά άρθρα που έχουμε), αλλά τα προβλήματα της σχολής. Που βρήκε σαφώς αντίθετους τους συντονιστές του φόρουμ της ΔΑΠ, το οποίο βέβαια έχει ως κύρια συνιστώσα του την ενημέρωση για θέματα και δραστηριότητες σχολής, εφ’όσον όμως περνάει από τα χέρια της…

Η αντιμετώπισή μας από το σύνολο των admins και των moderators που…παρέλασαν απαντώντας στο topic, ήταν από καχύποπτη (λογικότατο) μέχρι ειρωνική. Η καχυποψία είναι λογικό να υπάρχει σε κάτι καινούργιο, και κυρίως σε κάτι το οποίο είναι αρκετά διαφορετικό (ίσως και πρωτότυπο). Βέβαια, ορισμένοι από τους πιο ευφάνταστους συνονιστές του forum δεν περιορίστηκαν μόνο στην καχυποψία, αλλά μας αποκάλεσαν μέχρι και παραταξιακά όργανα. Ωστόσο, έχουμε ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να συμμετέχουμε στα κοινά με τη μορφή παράταξης, πως ουσιαστικά δεν είμαστε παραταξιακός φορέας. Ούτε αποτελούμε τους «κομάντος» στην υπερεσία κάποιου κόμματος, που εφαρμόζει τακτικές ανορθόδοξου πολιτικού πολέμου. Μπορεί τα λόγια μας να μην αποτελούν αδιαμφισβήτητο στοιχείο τώρα, αλλά ο χρόνος θα γίνει ο καλύτερος μάρτυρας υπεράσπισής μας. Το μόνο που επιθυμούμε είναι την αφύπνιση του κόσμου, ώστε να απομυθοποιήσει τη σχέση ψηφοφόρου-συνδικαλιστή, να αποκτήσει την δυνατότητα να την κρίνει αντικειμενικά και να απαιτήσει τη βελτίωσή της. Δεν επιδιώκουμε να αντικαταστήσουμε και να συμμετέχουμε στο πολιτικό σκηνικό – επιδιώκουμε να ασκήσουμε την πίεση που απαιτείται ώστε να δούμε επιτέλους βελτίωση σε αυτή την κατάσταση στην οποία κυριαρχούν οι θεατρινισμοί, η έλλειψη πολιτικής, η κοροϊδία. Η επιθυμία μας στα πολιτικά θέματα είναι να δούμε επιτέλους τους εκπροσώπους μας και τα άτομα που ασχολούνται γενικά με το συνδικαλισμό να παράγουν πολιτική ουσίας και όχι επουσιώδεις ενέργειες που αποσκοπούν στην προσέλκυση εύκολων ψήφων και στη δημιουργία πελατειακών σχέσεων και ‘κύκλων’ ατόμων.

Θεωρούμε, μάλιστα, πως το βήμα ελεύθερης έκφρασης που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε θα δώσει μια δυνατότητα διαλόγου πέρα από τις παραταξιακές λογικές, που θα οδηγήσει στη βελτίωση της ανταλλαγής πολιτικών ιδεών. Προσπαθούμε δηλαδή να ενδυναμώσουμε τους θεσμούς που αφορούν στο σύνολο των φοιτητών, ώστε να μη χρειάζεται να κατατμούνται και να εξαρτώνται από τις παρατάξεις. Αυτή η προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας είναι πηγαία και ουδεμία σχέση έχει με ανταλλάγματα-ψήφους και δημόσια προβολή.

Συνεπώς θεωρούμε ότι δεν έχουμε κανένα ανταγωνισμό με καμία παράταξη, αλλά δρούμε συμπληρωματικά, ασκώντας την απαραίτητη εξωθεσμική πίεση, όντας πιο απαιτητικοί για το πολιτικό προϊόν που παράγουν, προκειμένου να βελτιώσουμε την κατάσταση. Προφανώς κάποιοι έχουν άλλη άποψη.

Κάποιοι επίσης θίχτηκαν από τη σάτιρα και τα πιο σκληροπυρηνικά μέλη μας, κάποιοι διατήρησαν τη σοβαροφανή στάση τους και μας κατηγόρησαν ότι ‘δεν τους σεβόμαστε’. Φυσικά και σεβόμαστε και τους φοιτητικούς θεσμούς, αλλά και όλες τις παρατάξεις στο σύνολό τους. Αυτό που δεν σεβόμαστε όμως, και δεν θα σεβαστούμε ποτέ, είναι οι παραπολιτικές τους δραστηριότητες, τα κολπάκια που μας κάνουν προκειμένου να ψαρώσουμε και να τους ψηφίσουμε, οι θεατρινίστικοι διάλογοι που κατασκευάζουν προκειμένου να μας εντυπωσιάσουν, τα διάφορα ‘καρότα’ με τα οποία ευελπιστούν να κερδίσουν την ανταποδοτική ψήφο μας, τα κομματικά στεγανά που επιβάλουν σε όλες τις δραστηριότητες. Αυτή είναι και η πλευρά που σατιρίζουμε. Αν αυτή η πλευρά τους εκπροσωπεί, τότε με συγχωρείτε αλλά τότε επιβάλλεται να είμαστε βέβηλοι.

Κάποιοι επιμένουν να μας βλέπουν ανταγωνιστικά. Κάποιοι μιλούν για ταμπέλες. Κάποιοι ταυτίζουν την ενημέρωση για αυτή την προσπάθεια με ανταγωνιστική διαφήμιση. Ίσως να είναι από απλή καχυποψία, την οποία, επαναλαμβάνουμε, θα σκορπίσουμε με τις πράξεις και τις ενέργειές μας. Ελπίζουμε όμως να μην είναι η ενστικτώδης αντίδραση αυτού που είναι βολεμένος στο σημερινό παραταξιακό σκηνικό των πελατειακών σχέσεων και των φθηνών ανταποδοτικών πολιτικών, και φοβάται να μην ανατραπεί η κατάσταση. Μια αντίδραση η οποία ανήκει σε μια παραταξιακή λογική που μας στερεί τόσα χρόνια τους θεσμούς που θα έπρεπε όλοι, ως φοιτητές, να έχουμε: τον ανύπαρκτο φοιτητικό σύλλογο, την πολιτισμένη, πλουραλιστική και ουσιώδη γενική συνέλευση, τις επιτροπές έτους, τις διαφανείς θεσμικές διαδικασίες. Η λογική που μας θέλει απλούς ψηφοφόρους-πρόβατα, πλήρως ελεγχόμενους και στερούμενους από την κριτική μας ικανότητα. Την οποία και δυστυχώς επιζητεί σημαντικό μέρος του κόσμου των παρατάξεων.

Χαιρόμαστε, πάντως, που δεν έχουμε την ίδια αντιμετώπιση που είχαμε στο forum της ΔΑΠ από το σύνολο του παραταξιακού κόσμου. Και λέμε σύνολο,γιατί ακόμα και από τον φορέα αυτού του φόρουμ υπήρξαν άτομα, τα οποία κατάφεραν να δούνε από ορθότερη οπτική γωνία αυτό που προσπαθούμε. Χαιρόμαστε, που υπάρχουν μέλη παρατάξεων που μας βλέπουν ως μια αφορμή για εποικοδομητικό διάλογο και συζήτηση και δε μας βλέπουν ως ‘ανταγωνιστές’.

Εφ’όσον λοιπόν τα πράγματα είναι υποκειμενικά, και αφού όλα είναι θέμα οπτικής, εμείς θα συνεχίσουμε να ‘διαφημιζόμαστε’, να ‘μη σεβόμαστε το forum’, να ‘έχουμε την ταμπέλα του ανεξάρτητου’, να ‘είμαστε ανήθικοι και αντιδεοντολογικοί’.

Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας,
Τα μέλη της Αυθαίρετης Δόμησης

4 Σχόλια

 1. Το αποκορύφωμα είναι αυτό που είπε κάποιος:

  <>

  Και όλα αυτά την στιγμή που στο blog σας έχετε σε περίοπτη θέση τα links των sites όλων των παρατάξεων!

 2. Φτου, γαμώτο που πήγε η παράθεση, την πήρε το Εύρηκα? πάμε άλλη μία. Αυτό που είπε αυτός ο κάποιος είναι:

  Τι πράγματα είναι αυτά…??? Και τι διαφορά θα έχει αν όπως λες μπει κάποιος και διαφημίζει το site κάποιοας άλλης παράταξης από το δικό σου?? Επειδή και καλά το δικό σου είναι ανεξάρτητο??? Ποιος μου λέει πως εσύ δεν είσαι μέλος της ΠΚΣ και η οποιαδήποτε ενέργεια γίνεται με «περίεργους» σκοπούς??

 3. Πράγματι οι σκοποί μας είναι περίεργοι αλλά και απόρρητοι στο ευρύ κοινωνικό σύνολο! Το μόνο που μου επιτρέπεται να πω είναι ότι είμαστε άριστα εκπαιδευμένα μέλη μιας ελίτ εξωπαραταξιακής οργάνωσης, άμεσα εντεταλμένης από τον προφήτη Λιακόπουλο! κάθε μέλος είναι ειδικευμένο σε ένα τομέα καταστροφής και έχει περάσει άπειρες ώρες στο pc αναλύοντας μεθόδους και τακτικές κατατρόπωσης του εχθρού(age of empires kai cs)! Ακόμα κατασκοπεύει σε τακτά διαστήματα τα πάρτυ της ΔΑΠ(και όχι μόνο),πίνοντας λίτρα νερωμένων ποτών, για να βρει αδύνατα σημεία στην οργάνωση! Η τρομοκρατία μας απλώνεται μέχρι και στις σημειώσεις της ΔΑΠ για τα μαθήματα,τις οποίες παίρνουμε όλοι(μπορείς και αλλιώς?), αναλύοντας τελικά κάθε σελίδα τους και «σπάζοντας» τυχον παραταξιακους κώδικες! Κόβω τις μαλακίες και συνεχίζω! Μάλλον εχει δίκιο, ο συνάδελφος της ΔΑΠ, να είναι καχύποπτος, αφού δεν γίνεται κάποιοι από τους εκατοντάδες φοιτητές που κάνουν τα παραπάνω, να ανοίγουν, έτσι ξαφνικά, ανεξάρτητο blog(*αμώ την προβατίλα μου δηλαδή)!! Και όμως γίνεται φίλε μου!!! 3-4 από όλους εμάς αναγκαστήκαμε μετά από συνταγή γιατρού! Η πάθηση, ξέρεις ποιά ήταν??! «ΑΣΦΥΚΤΙΟΥΣΑ ΣΚΕΨΗ συνοδευομενο απο ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΑΣΤΡΑΠΟΚΛΑΝΑ»

 4. @sakostoubox

  καλά εγώ ειδικά είμαι τρελός κνίτης.Αφού στις αποκριές δεν χρειαζόμουν στολή.Η στολή του σούπερ κνίτη ήταν ήδη ραμένη πανω μου! (αστειάκι)

  Το πρόβλημά τους,και αυτό είναι σαφές,δεν είναι οτι κάποιος άλλος εκπρόσωπος παραταξης θα τους κράξει,γιατί αυτό γίνεται ήδη και δεν μπορούν και να το αποφύγουν.Ειναι μέσα στους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού.

  Αυτό που τους πειράζει είναι να μην τους κριτικάρει κάποιος απ’έξω.Λες και δεν θα ψηφίσω εγώ ή εσύ,αλλά μόνο αυτοί που βρίσκονται στα ψηφοδέλτια.Εχουν ξεχάσει ότι στους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού πιο σημαντικό ρόλο,δεν έχει η κριτική απο μια παράταξη προς μια άλλη,αλλά Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ.Και επειδή αυτή είναι η μόνη που πονάει πραγματικά,δεν θέλουν να ακούγεται και πολύ.

  Και για να μην κοροιδευόμαστε,η ελευθερία που υπάρχει σε τέτοια είδη φόρουμ (κομματικής φύσεως) εκτός από τον ρόλο της ενημέρωσης,εμπεριέχει και το ρόλου της φουσκωτής πλαστικής κούκλας,ξέρετε ποιας…Πανω στην οποία βγάζουν την *άβλα τους κάθε λογής πορωμένοι με τα πολιτικά.Ετσι ξεδίνουν εκεί,νιώθουν ότι «εκπλήρωσαν» το χρέος τους ενάντια στη όποια παράταξη και πανε ήσυχοι για ύπνο…Λες και κάτι έγινε.Η συζήτηση σε λίγες ώρες θα φύγει από τη λίστα με τα «φρέσκα» και θα ξεχαστεί…Δεν είναι τυχαίο ότι οι πολιτικές συζητήσεις στο συγκεκριμένο φόρουμ,κρατιόνται ουσιαστικά από μη-μέλη τη δαπ.Ζητημα να πετάγονται ένας-δυο,μια στο τόσο,ίσα ίσα για να αναθερμάνουν την συζήτηση.(Στην πασπ δεν παρακολουθούσα συζητήσεις,οπότε δεν ξέρω να πω τίποτα.Φαντάζομαι ότι κάτι θα γίνεται αντίστοιχα).

  Αν δεν υπήρχαν τα φόρουμ,δεν θα γινόντουσαν οι συζητήσεις αυτές σε site.Kαι δεν είναι ότι δεν θα γινόντουσαν καθόλου.Απλά θα γινόντουσαν αλλού.Στο δρόμο,σε μια αίθουσα, σε μια συνέλευση.Και εκεί το *εκάβλωμα δεν είναι ελεγχόμενο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: